34 Najbolje Besplatne WordPress Teme za 2019. godinu

besplatni WP predlošci

Kada sam prije 7 godina počeo raditi s WordPressom, besplatne teme u WordPress direktoriju tema bile su “ok”. To znači da nisu bile sjajne, ali su obavljale svoj posao.

Međutim, vremena se mijenjaju. Trgovine temama poput ThemeForesta promijenile su sve, podižući standard tema koje ćete naći u besplatnom WordPress repozitoriju.

Te besplatne teme dolaze sa značajkama koje biste prije pronašli samo u premium temama. Sada možete očekivati dobro kodiranu temu koja je u potpunosti prilagodljiva pomoću alata za prilagodbu teme.

Postoji toliko mnogo besplatnih WordPress tema da je teško započeti. U WordPress direktoriju tema pronaći ćete tisuće besplatnih predložaka.

Bez sumnje, WordPress se sve više poboljšava i prilagođava korisnicima, zbog toga se uspješno razvio u najpopularniji CMS od puke platforme za bloganje.

Neograničeni resursi, impresivne mogućnosti i jednostavnost korištenja čine WordPress prvim izborom svakoga.

Odabir savršene teme iz ogromne zbirke traži puno vremena. Dakle, u ovom članku pokušao sam sastaviti najbolje besplatne teme za WordPress koje možete koristiti.

Te su teme popularne, estetski lijepe, dobro kodirane i moćne.

Višenamjenske besplatne WordPress teme

1. Flash

Flash theme WP

Flash je u potpunosti responzivna tema, s njom možete napraviti predivne web-stranice. Nudi obilje vrhunskih prilagodljivih mogućnosti, kao i profesionalni dizajn. Tema dolazi s popratnim dodatkom pod nazivom ‘Flash Toolkit’ koji je posebno izrađen kako bi Flash tema bila laka za upotrebu.

S Flash Toolkitom dolazi 11 widgeta, koje možete prilagoditi pomoću SiteOrigin Page Buildera. Također možete uvesti demo sadržaj u jednom kliku.

Demo + Download

 

2. Hestia

Hestia tema wordpress

Hestia je lijepa WordPress tema materijalnog dizajna. Pogodna je za stvaranje raznih vrsta web-stranica, uključujući business, portfolio, e-trgovinu itd. Tema je u potpunosti kompatibilna s WooCommerceom. Stoga je izvrstan izbor za stvaranje modernih web trgovina.

SiteOrigin Page Builder vam omogućuje jednostavno stvaranje zadivljujućih web-stranica. Temelji na alatu WordPress customizer* koji vam omogućuje da prilagodite gotovo sve s pregledom uživo.

Demo + Download

*Da biste došli do WordPress customizera, u nadzornoj ploči idite na Appearance » Customize. Bit ćete preusmjereni izravno na sučelje customizera, s pregledom teme na desnoj strani i izbornikom customizera na lijevoj strani.

 

3. Talon

talon besplatna tema

Talon je moćna višenamjenska tema za WordPress, lijepo je dizajnirana pomoću najnovijih tehnologija izrade. Nudi obilje prilika za prilagodbu tako da možete stvoriti impresivnu web-stranicu kojom ćete predstaviti sebe ili proizvod/uslugu.

Nadalje, dolazi uz SiteOrigin Page Builder. Možete povući i ispustiti elemente sadržaja da biste izradili lijepu web-stranicu. Talon WordPress tema temelji se na alatu WordPress customizer.

Demo + Download

 

4. Suffice

Suffice wordpress tema

Ako tražite jednostavnu ali moćnu WordPress temu, Suffice je dobro rješenje. Riječ je o besplatnoj temi izgrađenoj uz dodatak pod nazivom Suffice Toolkit.

Taj WordPress dodatak sadrži nekoliko prilagođenih widgeta uz koje možete lako oblikovati stranice, postove i različite odjeljke na svojoj web-stranici. Besprijekorno se integrira sa SiteOrigin Page Builderom.

Demo + Download

 

5. Spacious

spacious besplatna tema

Spacious je višenamjenska i zapanjujuća besplatna WordPress tema, jedna je od najboljih koje ste ikada vidjeli – s 80.000 aktivnih instalacija. Ima dobar dizajn i moćne značajke koje vam omogućuju jednostavno kreiranje elegantnih web-stranica.

Možete ju koristiti za različite vrste web-stranica, uključujući business, portfolio, landing page i blog. Osim toga, kompatibilna je s WooCommerceom, tako da možete izraditi i web trgovinu.

Demo + Download

 

6. Total

besplatna wordpress tema

Kao što naziv teme sugerira, s Total temom dobite ukupan paket. Ima privlačan izgled koji odgovara svim vrstama web-stranica i garantirano će oduševiti posjetitelje vaše web-stranice.

Total nudi uzbudljive značajke poput neograničene konfiguracije boja, animirani prikaz slajdova, višestruke opcije za postavljanje stranica/postova itd. Optimizirana je za tražilice, cross-browser kompatibilna i “lagana”.

Demo + Download

 

7. Sydney

Sydney besplatna tema

Sydney nudi ljepotu, jednostavnost i moć. Jedna je od najvećih tema ikad, trenutno ima preko 200.000 aktivnih instalacija. Omogućuje puno mogućnosti prilagodbe kao što je pristup svim Googleovim fontovima, neograničene konfiguracije boja, kontrola rasporeda (izgleda) itd.

Stoga imate slobodu izgradnje jedinstvenog dizajna. Slijedom toga, možete koristiti temu za bilo koju web-stranicu. Brzo se učitava i optimizirana je za tražilice.

Demo + Download

 

8. Vantage

Vantage wordpress tema

Vantage je moćna višenamjenska tema za WordPress. Među najomiljenijim temama je u WordPress direktoriju tema zbog svoje fleksibilnosti i jednostavnosti.

Dolazi od proizvođača popularnog WordPress dodataka SiteOrigin Page Buildera, što znači da je besprijekorno integrirana s njime.

Osim toga, Vantage podržava i druge moćne dodatke za WordPress, uključujući WooCommerce, Meta Slider itd.

Demo + Download

 

9. Bento

Bento besplatna WP tema

Autor je reklamira kao najnapredniju, besplatnu WordPress temu koju ste ikada vidjeli. Osim kvalitetne izrade i vrhunskog dizajna, Bento je prepuna moćnih značajki, jednostavna je za korištenje i prilagođavanje.

Možete ju koristiti za bilo koju vrstu web-stranica. Dolazi s drag and drop builderom, neograničenom prilagodbom boja, 500+ Google fontova i opcijom učitavanja više postova pomoću Ajaxa.

Demo + Download

 

Besplatne WordPress teme za blog

10. Hueman

Hueman tema WP

Hueman tema je najbolje ocijenjena tema ikada za blog i web magazin. Aktivna je na preko 80.000 web-stranica. Dizajn je svestran, zbog toga se upotrebljava na raznovrsnim web-stranicama.

Pruža izvanredan doživljaj na mobilnim uređajima, učitava se brzo i vrlo je jednostavna za korištenje.

Temelji se na unaprijeđenom WordPress customizeru.

Demo + Download

 

11. Everly Lite

Everly lite besplatna tema

Ako tražite jednostavnu i minimalističku temu za blog, Everly lite je možda najbolje rješenje. U potpunosti je responzivna i namijenjena isključivo blogerima, piscima i svima koji su zainteresirani za dijeljenje priča.

Omogućava korisnicima s minimalnim ili nikakvim kodnim vještinama izradu kompletnog WordPress bloga s elegantnim izgledom i moćnim značajkama.

Na vaše iznenađenje, postoji više unaprijed izrađenih početnih stranica koje možete dodatno prilagoditi kako bi vaš blog bio jedinstven.

Demo + Download

 

12. Olsen Lite

Olsen lite besplatna tema

Olsen Lite je fantastična tema za modni ili lifestyle blog. Nudi čist, elegantan i lijep izgled za izgradnju privlačnog bloga gdje možete pisati pronicljive članke ili fantastične priče s vaših putovanja. Tema je SEO optimizirana tako da imate bolje šanse za dobivanje višeg ranga na tražilicama.

Tema je responzivna i izgleda sjajno na svim uređajima, zasigurno je jedna od najboljih WordPress tema za blogere svih razina.

Demo + Download

 

13. Sparkling

Sparkling besplatna tema wordpress

Sparkling je briljantna WordPress tema za blog. Ima moderan, flat, minimalistički dizajn. Potpuno je responzivna i izgleda lijepo na svim vrstama zaslona.

Tema podržava većinu popularnih WordPress dodataka koji dodaju izvanrednu funkcionalnost na vašu web-stranicu.

Da navedem nekoliko: Gravity Forms, Contact Form 7, Yoast SEO, W3 Total Cache su u potpunosti kompatibilni sa Sparkling temom.

Demo + Download

 

14. Vertex

vertex besplatna wordpress tema

Vertex tema ima jedinstven stil pogodan za ljubitelje kreativnog dizajna. Ima moderno zaglavlje s okomitim izbornikom i fotografijom u pozadini. Dizajn početne stranice je inspirativan i svjež, tražen kod blogera.

Tema nudi višestruke postavke postova, osim toga, podržava i videozapise. Responzivna je u potpunosti, temelji se na valjanom HTML-u i CSS-u. Optimizirana je za tražilice i brzo se učitava.

Demo + Download

 

15. Activello

Activello wordpress tema

Ako želite napraviti profesionalni blog, Activello tema je savršen izbor za vas. Nudi vrhunski i iznimno lijep dizajn koji odgovara bilo kojoj vrsti bloga, uključujući blog o hrani, modi, putovanju, sportu i sl.

Možete prikazati najzanimljivije članke u animiranim slajdovima preko cijelog zaslona s istaknutim slikama.

Tema sadrži nekoliko korisnih prilagođenih widgeta, kompatibilna je s mnogim popularnim WordPress dodacima i još mnogo toga.

Demo + Download

 

16. Tracks

Tracks wordpress tema

Tracks je lijepa tema za blogove izrađene u WordPressu. Dizajn je čist, ali vrlo interaktivan i elegantan. Dobro je upotrebljen minimalistički pristup.

Tema je responzivna, tako da njen grid layout izgleda savršeno na svim vrstama zaslona. Izrađena je korištenjem najnovijih WordPress standarda.

Demo + Download

 

17. Bona

Bona besplatna tema

Ako ste u potrazi za modernom i čistom WordPress temom za blog, definitivno biste trebali Bona temu pogledati. Možete ju koristiti za bilo koju vrstu bloga kojeg želite izraditi.

Postovi mogu biti prikazani sa slikom na vrhu i tekstom na dnu, ili slikom s lijeve strane i tekstom na desnoj strani ili samo tekstom.

Demo + Download

 

18. Connect

Connect wordpress tema

Connect pruža jedinstven moderan dizajn preko cijelog zaslona, savršen je izbor za osobni blog ili web magazin. Jednostavna instalacija omogućuje pokretanje bloga odmah nakon aktivacije.

Bočna traka može biti s lijeve ili desne strane, podržava tri različita formata postova, SEO je optimizirana i responzivna.

Demo + Download

 

19. GreatMag

Greatmag besplatna tema

GreatMag je idealno rješenje za one koji pokušavaju napraviti elegantan blog ili web magazin maksimalno prilagođen korisnicima. GreatMag je responzivna vizualno fokusirana tema koja “napada” s velikim istaknutim slikama rasutim po cijeloj početnoj stranici.

Tema sadrži poveznice na društvene mreže, preko 800 dostupnih fontova, neograničene konfiguracije boja, prilagođene widgete itd.

Demo + Download

One page besplatne WordPress teme

20. Meridian One

Meridian one wordpress tema

Meridian One je prekrasna i fleksibilna one page WordPress tema, uklapa se u sve vrste individualnih ili poslovnih web-stranica. U biti, idealna je za sve vrste kreativnih agencija. Također je kompatibilna s najnovijom verzijom WooCommercea.

Osim toga, nudi izvanredne značajke kao što su 11 različitih odjeljaka početne stranice, koje možete omogućiti ili onemogućiti prema potrebi.

Demo + Download

 

21. Illdy

Illdy besplatna tema

Illdy je prekrasna i kako je autor teme napisao “pixel perfect” besplatna WordPress tema temeljena na Bootstrapu. Potpuno je responzivna i izgleda zapanjujuće na bilo kojem uređaju, uključujući mobilne uređaje.

Zaljubit ćete se u njezin prekrasan i graciozan dizajn, veliku funkcionalnost i podršku. Uz WordPress customizer, lako možete izraditi svoju web-stranicu uz pregled uživo.

Demo + Download

 

22. Zerif Lite

Zerif lite

Zerif Lite je izvanredna tema, jedna od najboljih besplatnih tema za WordPress. Mnogi korisnici je vole zbog nevjerojatnih mogućnosti i vrhunskog dizajna.

Zerif Lite je u potpunosti responzivna i dobro se prilagođava bilo kojem uređaju, osiguravajući savršen izgled na svim vrstama zaslona.

Osim toga, možete koristiti temu za stvaranje različitih vrsta web-stranica, uključujući landing page za web trgovinu.

Demo + Download

 

23. Eleganto

Eleganto wordpress tema

Eleganto nudi kreativan i jedinstven dizajn koji će sigurno privući pozornost i impresionirati vaše posjetitelje. Izgrađena je pomoću Bootstrapa, kako bi se osigurao moderan izgled i moćne značajke.

Tema sadrži neograničene mogućnosti boja, parallax efekt, poveznice na društvene mreže, animirani prikaz slajdova i još mnogo toga. Kao rezultat toga, prikladna je za sve vrste poslovnih i kreativnih web-stranica.

Demo + Download

 

24. SimpleShift

Simple shift besplatna tema

SimpleShift tema nudi lijepi i elegantni dizajn s parallax efektom kako biste oduševili posjetitelje. Potpuno je responzivna i optimizirana za mobilne uređaje. Možete izraditi one page, landing page ili business web-stranicu.

Uz pomoć WordPress customizera, prilagodite temu pomoću pregleda uživo.

Demo + Download

 

25. Corporate Plus

corporate plus wordpress tema

Corporate Plus je poslovna, one page WordPress tema s parallax efektom. Besplatna je, ali njezin profesionalni izgled i značajke nisu ništa manje od bilo koje premium teme.

Vidi se da je napravljena s puno njege i pažnjom prema detaljima, doista je tema za ljubitelje WordPressa.

Izrada početne stranice vrlo je jednostavna, samo trebate povući i ispustiti elemente sadržaja pomoću page buildera.

Demo + Download

 

26. Himalayas

himalayas besplatna tema

Himalayas je moderna one page WordPress tema koja dobro iskorištava zapanjujući parallax efekt. Tema je u potpunosti responzivna i dobro izgleda na bilo kojem uređaju.

Animirani prikaz slajdova, prilagođeni widgeti i ostali blokovi sadržaja izgledaju odlično. Uz pomoć WordPress customizera, jednostavno je prilagoditi cjelokupnu temu.

Demo + Download

 

27. OnePress

one press tema

OnePress je kreativna i fleksibilna one page tema s parallax efektom. Jedna je od najpopularnijih besplatnih tema za WordPress. Ima izvanredan dizajn i moćne značajke.

Savršena je za izradu raznih web-stranica, stvorena je uz pomoć Bootstrapa, stoga izgleda elegantno i lijepo na bilo kojem uređaju.

Demo + Download

Besplatne WooCommerce teme

28. eStore

estore woocommERCE tem

eStore je jedna od najboljih WordPress tema za WooCommerce, vidi se da je stvorena s puno ljubavi kako bi se developerima pružila ekskluzivna i jednostavna tema kompatibilna s WooCommercom.

Uz to što se odlično slaže s WooCommerce dodatkom, omogućuje vam da stvorite sve što vam je potrebno za potpunu web trgovinu. Osim toga, podržava besplatni dodatak – YITH WooCommerce Wishlist, tako da korisnici mogu lako stvoriti popis želja.

Demo + Download

 

29. Storefront

storefront woocommerce tema

Storefront je naziv službene WooCommerce teme koju je stvorio Woo Themes, sada u vlasništvu Automattica. Tema bez sumnje ima najbolju integraciju s WooCommmerce dodatkom i pruža besprijekorno korisničko iskustvo.

U potpunosti je responzivna, što znači savršeno se uklapa na bilo koju vrstu zaslona. Tema je iznimno prilagodljiva, možete birati između različitih shema boja koje odgovaraju vašem poslovanju/brendu.

Demo + Download

 

30. StoreVilla

 

storevilla wordpress tema

StoreVilla je još jedna besplatna tema za WooCommerce koja vam omogućuje izradu izvanredne web trgovine. Njezin upečatljiv i elegantan dizajn svakako će ugoditi posjetiteljima na prvi pogled, dok će moćne značajke pružiti nevjerojatan doživljaj.

Potpuno temeljena na WordPress customizeru, ova tema pruža vam jednostavan način dodavanja proizvoda, kategorizaciju i lijep prikaz na web-stranici.

Demo + Download

 

31. ShopIsle

shopisle tema

ShopIsle tema omogućuje izradu uzbudljive web trgovine. Ima nevjerojatan dizajn koji će sigurno biti privlačan posjetiteljima. Animirani prikaz slajdova preko cijelog zaslona, parallax efekt, video pozadine itd. mogu učiniti vašu web-stranicu veličanstveno lijepom.

Dizajn je u potpunosti responziv tako da će vaša web trgovina biti spremna za bilo koji uređaj. Izgleda savršeno na stolnim računalima, tabletima i pametnim telefonima.

Demo + Download

 

32. EightStore Lite

eightstore lite besplatna tema

EightStore Lite je besplatna WooCommerce tema koja je potpuno prilagodljiva tj. responzivna, tako da će sadržaj web-stranice izgledati sjajno na bilo kojem uređaju.

Možete dodati istaknute proizvode i integrirati YouTube i Vimeo videozapise. U potpunosti se temelji na WordPress customizeru koji omogućuje prilagođavanje cjelokupne teme pomoću pregleda uživo.

Demo + Download

Besplatne WordPress teme za web magazin

33. ColorMag

colormag besplatna tema

ColorMag je jedna od najpopularnijih besplatnih WordPress tema, koja se svakodnevno preuzima više tisuća puta. Trenutno je aktivirana na preko 100.000 web-stranica. Ima čisti, ali fascinantan dizajn koji je savršen za web magazin.

Tema je iznimno prilagodljiva, moćna i jednostavna za upotrebu. To znači da možete jednostavno izraditi izvanredan web magazin koji će se izdvajati iz mnoštva.

Demo + Download

 

34. Editorial

editorial besplatna tema

Editorial je besplatna WordPress tema koja je prikladna za web magazin i osobni blog. Ima izvanrednu mističnu ljepotu i napredne značajke koje omogućuju developerima brzu izradu web-stranice.

Dolazi s mnogo mjesta za prihvat widgeta, temelji se na WordPress customizeru koji vam omogućuje da prilagodite sve postavke teme pomoću pregleda uživo.

Demo + Download