Koliko Košta Izrada Web-stranice Izrađene u WordPressu

vrijeme je novac

Ako razmišljate o pokretanju bloga ili izradi WordPress web-stranica, jedno od prvih pitanja koje ćete si postaviti, jest koliko zapravo košta izrada web-stranice u WordPressu.

WordPress je najkorišteniji, besplatni open source CMS (sustav za upravljanje sadržajem) na svijetu

Ako želite zaposliti developera ili web agenciju, da bi obavili posao za vas, cijena može biti prilično velika.

Budući da je WordPress besplatan softver otvorenog koda i svatko ga može preuzeti i koristiti, možete izraditi vlastitu web-stranicu ako vam ne smeta malo posla, pokazat ću vam i kako smanjiti troškove pri izradi.

 

OK, WordPress je Besplatan, Što Plaćam?

1. Domena: je adresa tj. naziv (URL) web-stranice (primjer: https://wpdeveloperi.com.hr), najkorištenije top-level domain (TLD) su .com, .net i .org.

2. Hosting: nakon što ste zakupili domenu, trebat će vam hosting. Troškovi web hostinga započinju od par kuna do par stotina kuna mjesečno.

Odaberite hosting tvrtku s dobrom reputacijom, koja je u blizini geografskog položaja ciljanih korisnika. Radi toga, vrhunskih poslužitelja i korisničke podrške, sve moje web-stranice smještene su kod Mydataknoxa.

3. Premium teme: postoje brojne besplatne teme, koje su dostupne za preuzimanje iz WordPress repozitorija, možete ih instalirati direktno iz nadzorne ploče. Međutim, ako želite nešto naprednije morate kupiti premium temu.

4. Premium dodaci: pomažu vam poboljšati funkcionalnost web-stranice, trenutno ih je dostupno preko 56 000 za preuzimanje iz WordPress repozitorija. Zašto platiti premium?

Programeri/tvrtke koji prodaju premium dodatke/teme stoje iza svojeg rada i pružaju vam prioritetnu korisničku podršku, opsežnu dokumentaciju, osiguravaju da je njihov proizvod kompatibilan s vašim temama ili drugim dodatkom i redovito ga ažuriraju.

Ako trebate pomoć s instaliranjem teme ili dodatka, pročitajte kako instalirati dodatak i temu u WordPressu.

 

Procjena Troškova Izrade Web-stranice u WordPressu

Troškovi WordPress Web-stranice na Niskom Proračunu do 150kn/god

Možete izraditi potpuno funkcionalnu web-stranicu za sebe i zadržati troškove veoma niskim.

Prvo, trebat će vam domena i web hosting. Domena (.com.hr) trenutno je 35 kuna godišnje, a web hosting mini paket je 99,90 kuna godišnje, više od toga za početak vam nije potrebno.

Kupite navedeno od Mydataknoxa. Dobit ćete 2GB prostora, neograničen mjesečni promet i besplatan SSL certifikat! To nitko ne nudi na tržištu po toj cijeni.

Nakon što instalirate WordPress, odaberite dizajn za svoju web-stranicu pomoću besplatne teme iz WordPress repozitorija. Zatim, možete dodati određene značajke preko najpopularnijih besplatnih dodataka iz repozitorija.

 

Troškovi WordPress Web-stranice na Proračunu do 500kn/godišnje

Moj savjet vam je da započnete sa što manje troškova, zatim dodajete više mogućnosti kako vaša web-stranica raste. Tako nećete plaćati ništa što vam zapravo ne treba.

Nastavite koristiti Mydataknox za hosting usluge kako bi zadržali nisku cijenu i odličnu uslugu.

Kupite si premium WordPress temu kako bi imali dodatne značajke, moderan dizajn i prioritetnu podršku. Brojne premium teme dolaze s premium dodacima, zahvaljujući njima nema ograničenja što možete napraviti s WordPressom.

 

jeftini najbolji hosting

 

Trošak Izrade Internetske Trgovine

Milijuni internetskih trgovina širom svijeta izrađeni su u WordPressu.Trošak izrade web shopa može biti znatno veći od izrade jednostavnog bloga.

Osim hostinga i domene, vaša e-Commerce web-stranica također će trebati SSL certifikat, on je potreban da sigurno prenese podatke o klijentima, kao što su podaci o kreditnoj kartici, korisnička imena, zaporke itd.

Postoji nekoliko e-Commerce dodataka za WordPress, ali nijedan nije ni blizu WooCommerca. Preuzet je preko 30 milijuna puta, besplatan je i omogućuje vam izradu internetske trgovine kako biste mogli prodavali svoje proizvode tj. usluge.

Zavisno o dodacima koje instalirate, trošak web-stranice će se povećati, dodatno morat ćete odabrati premium ili besplatnu temu koja podržava WooCommerce.

Popularne premium teme su Flatsome i Shopkeeper, ako vas zanimaju besplatne pročitajte članak najbolje besplatne teme za WordPress.